Rekohus bygger friska trähus med sunda inomhusklimat. Den gedigna trästommen isoleras med cellulosaisolering. Cellulosaisolering är en naturprodukt med hög densitet vilket förhindrar konvektion, luftströmmar i materialet och ger mycket goda isolerande egenskaper. Cellulosafibern är dessutom naturligt fuktreglerande, ett hygroskopiskt material, som gör det möjligt att undvika användning av plastfolie i väggar och tak. Istället för plast bygger vi med ångbroms som ger cellulosafibern möjlighet att reglera luftfuktigheten och få ett "hus som andas".

 

Rätt byggda diffusionsöppna konstruktioner drabbas aldrig av fuktskador och ger dessutom ett behagligare inomhusklimat med mindre grogrund för bakterier samt att risken för luftvägsinfektioner och astma minimeras. Mer om cellulosaisoleringens fördelar..

 

Sunda material innebär ett konsekvent minimerat användande av material som är skadliga för hälsa och miljö. Materialen är i första hand miljöanpassade, genuina och beprövade. Inredningen är genomgående av hög kvalitet med tidlös design som borgar för lång livslängd. Kök och golv är svanenmärkta och vitvaror från Miele tillverkas för att hålla i minst 20 år.

Klimatskalet är diffusionsöppet och består av cellulosisolering och en gedigen trästomme med kryssade reglar för att förhindra köldbryggor och punktering av ångbroms vid elinstallation.

Värmesystemet är ett vattenburet system med golvvärme uppbyggt runt en ackumulatortank med elpatron. Till ackumulatortanken kopplas miljövänliga energikällor som värmepump och solfångare beroende på behov och läge.

Ventilationssystemet är mekaniskt med värmeväxlaren som återvinner värmen i frånluften. Husen kan utrustas med FTX-system med värmeväxlare, till- och frånluftsfläktar. FTX-systemet har effektiv filtrering av tilluften vilket är en fördel vid smutsig storstadsluft eller pollenallergi. Systemet minimerar även eventuell radonrisk.