Husen ritas i sann skandinavisk anda med en modern och tidlös design i samspel med naturen. Funktionalitet, enkelhet och miljö står i första rummet.

För anpassning till det under lång tid mörka skandinaviska klimatet används genomgående ljusa material. Väggar och tak målas vita och dagsljuset strömmar in genom stora fönsterpartier. En öppen planlösning med varierande och generös takhöjd skapar rymd. Trä är det grundläggande materialet vilket förstärker känslan av att natur och hus smälter samman. Gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Material

Rekohus gör trähus planerade för en modern och flexibel livsstil tillgängliga för fler. Material som är funktionella och underhållsfria skapar tid. Tid för varandra, barn och vänner. Husen har falsade plåttak, lärkträfasad med panelpass, platsbyggd öppen spis och designfönster från Velfac.

 

Inredning följer högt ställda ambitioner om kvalitet och formspråk. Materialen är av hög kvalitet från väletablerade leverantörer. De vägghängda toalettstolarna, badkaren, dusch- och badkarsblandarna är inbyggda. Furugolven är vitoljade och vitvarorna kommer från Miele.

 

”Sibiriskt lärkträ har en naturlig, giftfri impregnering. Den uppkommer då trädet under lång tid sakta växer upp i det kärva Sibiriska klimatet och under åren drar till sig hartser, kåda och garvsyra ur jorden. Obehandlat lärkträ ger tåliga och underhållsfria fasader och terrasser som med tiden präglas av miljön och mörknar karakteristiskt.”